Valabilitatea produselor

VALABILITATEA PRODUSELOR COSMETICE

Toate produsele cosmetice pe care le folosim au o durata de viata limitata.
Exista doi parametri importanti de care trebuie tinut cont atunci cand utilizam acest tip de produse

a. durata de viata la raft - intervalul de timp cat un produs poate fi depozitat/expus in magazin fara ca acesta sa isi modifice caracteristicile chimice. Recomandam achizitionarea produselor doar din magazine de incredere. De multe ori un pret de raft foarte mic al unui produs original poate indica un lot de produse a carui durata de viata la raft a fost depasita.

Imagini pentru product valabilityb. termenul de valabilitate al produsului - este inscriptionat pe eticheta acestuia sub forma unui simbol grafic, o cutiuta cu capacul deschis, insotita de un numar(2M, 6M, 12M, 24M, 36M). Acest numar reprezinta numarul de luni de valabilitate a produslui si se calculeaza de la prima deschidere a ambalajului.

Atentie! Utilizarea produselor cosmetice expirate poate cauza reactii alergice iar in unele cazuri poate duce la aparitia unor probleme grave de sanatate.

Datorita substantelor volatile pe care le contin, produsele cosmetice isi pot pierde din propietati mult mai rapid decat termenul indicat pe ambalaj. Pentru a preveni aparitia acestor situatii evitati sa lasati produsul cu ambaljul deschis o perioada de timp mai indelungata. Depozitarea produselor cosmetice trebuie sa se faca in locuri cu temperatura constanta, ferite de lumina directa a soarelui sau de umezeala excesiva.

Daca produsul capata un miros sau o culoare suspecta, va recomandam sa il aruncati pentru a evita utilizarea lui accidentala de catre dumneavoastra sau unul dintre apropiatii dumneavoastra.